Topprestaties THOR-ploegen bij competitie U14/U16

Zaterdag 22 juni is in Terneuzen de laatste ronde van de regiocompetitie Zeeland/West-Brabant voor jeugdploegen U14 en U16 gehouden. De zes THOR-ploegen deden het uitstekend!  

Na een rustige busreis (de atleten spaarden hun energie voor de wedstrijd of waren ze nog niet helemaal wakker?) kwamen de teams al vroeg aan op de atletiekbaan in Terneuzen. THOR-vlaggen werden opgehangen zodat de tegenstanders bij aankomst direct wisten met wie ze rekening moesten gaan houden.

Vanaf de eerste onderdelen presteerden de THOR-atleten uitstekend met veel persoonlijke records tot gevolg. Nadat alle onderdelen waren afgewerkt en alle punten waren opgeteld stonden alle ploegen in de top van het klassement. Team U16 meisjes behaalde een prachtige dagscore, goed voor een 2e plaats achter het sterke team van SPADO. Bij de jongsens U16 deden twee teams mee van THOR. Team 1 werd met overmacht regiokampioen, Team 2 werd knap 4e. Bij de leeftijdscategorie U14 werden zowel de jongens als meisjes met een enorme voorsprong regiokampioen. Team2 van U14 meisjes behaalden een zeer verdienstelijke 4e plaats.

De busrit terug was een stuk minder rustig, de prestaties werden goed gevierd. Kennelijk hadden de atleten nog wat energie hiervoor over gehouden.

In september is de landelijke finale ronde. Op basis van alle regiowedstrijden door heel Nederland wordt een totaalstand gemaakt op basis waarvan de 48 beste ploegen van Nederland zich plaatsen voor die finale ronde. In alle vier de categorieën heeft THOR zich geplaatst voor die finales.

U16 Meisjes      landelijk 43e       D-finale
U16 Jongens     landelijk 25e       C-finale
U14 Jongens      landelijk 15e       B-finale
U14 Meisjes      Landelijk 3e         A-finale

Uitslagen:  Resultaten competitiewedstrijd U14U16