THOR scoort goed op Rondje Sprundel

Op een zonnige zaterdagmiddag vond de 4e wedstrijd uit het West-Brabants Loopcircuit plaats. Een grote groep THOR-atleten kwam naar Sprundel om daar mee te doen met de 10 km, waarmee zij punten probeerden binnen te halen voor het klassement van het loopcircuit. Ook op de 5 km werd THOR vertegenwoordigd door enkele atleten. Ondanks dat veel lopers nog niet gewend waren aan de zomerse temperaturen, werden er mooie tijden gelopen en veel podiumplekken behaald.

Bij de categorie Vrouwen Senioren werd het hele podium gevuld met THOR-atleten. Amber Bongertman mocht op de hoogste trede plaatsnemen. Emmy Maas werd iets daarachter tweede. Toen ze zich herinnerde dat de omroeper vorig jaar interviews afnam met de winnaars, kreeg zij echter gelijk podiumvrees en probeerde nog een Emmy-look-a-like te vinden. Neeltje Lodiers werd derde. Hoewel Nicky van Wezel het tijdens het lopen zwaar had en zich afvroeg waar ze mee bezig was, viel ze maar net buiten het podium en behaalde een vierde plaats. Om het, zoals Nicky het zelf zei, ‘toch nog leuk te maken’ moedigde ze tijdens het lopen wel nog haar teamgenoten aan en zorgde zo voor gezelligheid en mooie prestaties.

Bij de V35+ stonden 2 THOR-atleten op het podium. Carly Dempster en Kristel Buijs begonnen hun wedstrijd rustig en konden zo tijdens de tweede helft versnellen. Op die manier konden zij een hoop lopers inhalen en behaalden ze respectievelijk de tweede en derde plaats.

Bij de V45+ behaalde Ina van Otzel de derde plek. Machteld Verdaasdonk en Marian Verbruggen vonden het toch wel erg warm, maar werden nog knap vierde en zesde.

Niet alleen Amber Bongertman werd eerste, maar ook haar moeder Arinka Bongertman werd eerste bij de V55+. Zo gingen zij met twee prijzen naar huis.

Ook bij de mannen werden er verschillende podiumplekken behaald. Bij de M45+ werd Sierd Sikkema eerste. Ondanks dat hij een groot deel van de wedstrijd in zijn eentje liep, zette hij nog een mooie tijd weg. Ook Niek Bink liep een mooie tijd onder de 40 minuten. Hij had zijn snelle schoenen aangetrokken en liep hiermee naar een derde plaats bij de M45+.

Ook Daan Frantzen, Mark van den Boer, Michael de Wolf, Hans Lazeroms en Diederik van Hees liepen mooie tijden op de 10 km en haalden zo weer wat punten binnen voor het klassement.

Bij de 5 km moesten Marco Lodiers en Peter Pelsma het opnemen tegen een hoop snelle lopers. Zij haalden hier nog een mooie 9e en 22e plaats.