NK Atletiek Senioren 2023

Het NK Atletiek voor senioren werd van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in Breda gehouden. Amy Hasselton was de enige atleet van THOR die aan dit kampioenschap meedeed. Amy kwam uit op de zevenkamp.

Een fantastisch atletiekweekend in Breda. Ruim 880 atleten die onder wisselende weersomstandigheden streden om de nationale titel, waaronder een aantal atleten van wereldklasse zoals Anouk Vetter, Femke Bol, Lieke Klaver, Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia. Een mooie kans om die topatleten van Nederland eens van dichtbij te zien presteren.

Op de zevenkamp bij de vrouwen kwam onze eigen Amy Hasselton in actie. Topfavoriet was Nadine Broersen, die in al die jaren dat ze meedoet nog nooit Nederlands Kampioen was geworden.

De zeven onderdelen zijn verdeeld over de twee dagen. De zevenkamp startte op zaterdag met de 100m horden en daarna het hoogspringen, kogelstoten en de 200m. Op zondag ging men verder met verspringen, speerwerpen en als afsluiting de 800m. 

Na die 7 onderdelen met wisselende resultaten, maar wel met een nieuw PR bij speerwerpen, is Amy met een puntentotaal van 5081 punten op een fraaie 9e plaats geëindigd.

Voor een overzicht van alle prestaties van Amy zie: uitslagen NK Atletiek 2023

Een paar actiefoto's van Amy:

Foto's: Teus Klein