NK Masters 2022 – goud, zilver en brons

Het NK Masters 2022 baanatletiek werd van 27 t/m 29 mei in Harderwijk gehouden. Vier atleten van THOR hebben aan dit NK Masters meegedaan: Norman van Mook (M50), Erik de Haan (M50), Sietse Maat (M55) en Yvonne van Arendonk – Swaans (V55).

De mannen in dit gezelschap moesten zaterdag aan de bak. Erik en Norman bij het kogelstoten en discuswerpen, Sietse op de 1500m.

Zowel Erik als Norman waren goed op dreef bij het kogelstoten en stootten beide de kogel naar een nieuw PR. Met een afstand van 14,46 eindigde Norman op een fraaie tweede plaats. Erik werd vierde.

Sietse liep op de 1500m naar een tijd 4:59,56, een nieuw PR. Hij eindigde op een zesde plaats.

Niet alleen het kogelstoten maar ook het discuswerpen ging Norman en Erik goed af. De nummers 1, 2 en 3 wierpen allen over de 40m. Norman werd met zijn worp van 42,87m tweede en Erik werd met een afstand van 41,62m derde.

Op zondag stonden voor Yvonne twee onderdelen op het programma: kogelstoten en discuswerpen. Eerst het discuswerpen. Daar kwam Yvonne tot een afstand van 28,39m en daar werd ze tweede mee. Dat was een mooie opwarmer voor het kogelstoten. In de tweede poging stootte Yvonne de kogel naar een afstand van 10,55m. Deze afstand was goed voor de eerste plaats. Dus Nederlands kampioen!

Uitslagen zijn te vinden op Atletiek.nu: Uitslagen NK Masters

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.