Wandelen: Algemeen

Wandelen bij A.R.S.V. THOR

Wanneer men in Roosendaal de naam THOR noemt, associëren velen dit met atletiek, de halve marathon en de avondvierdaagse. Maar sinds oktober 1988 bezit THOR ook een bloeiende wandelvereniging.

Reeds vele jaren werd behoefte gevoeld aan een wandelafdeling o.a. bij de deelnemers aan de avondvierdaagse en bij de trimatleten, die door blessures of leeftijd iets terug wilden schakelen.

Toen dan ook in 1988 het initiatief werd genomen door enkele THOR-leden, groeide deze afdeling stormachtig. Binnen enkele weken bereikte men een ledental van honderd. Het ledental is gestaag blijven groeien.
Momenteel telt de wandelafdeling ruim 300 leden, waarvan velen, één of meerdere malen per week, onder leiding van een voorloper de wandelschoenen aantrekken.

Wat heeft deze afdeling te bieden?
De wandelafdeling van Thor biedt naast “gewoon” Wandelen ook mogelijkheden tot Sportief Wandelen en, met name voor mensen met lichamelijke of medische beperkingen, tot Wandelen met Aandacht.
Klik hier voor de kosten hiervan.

Waarom wandelen?
10 redenen om te beginnen met wandelen.

Wanneer kan er gewandeld worden?
Hiervoor maken we onderscheid tussen wekelijkse trainingen en georganiseerde wandeltochten. Na afloop van alle wandeltochten is er voor de liefhebbers nog voldoende gelegenheid om tegen zeer aantrekkelijke prijzen wat te nuttigen.
Voor mensen die kennis willen maken met het wandelen: op de eerste zondag van de maand kan er gratis gewandeld worden. Men dient zich te melden om 8.30 uur bij een wandelbegeleider. Men loopt met een reguliere groep mee.

 

Mocht U interesse hebben in onze wandelafdeling of in een van onze wandeltochten, neem dan gerust contact op.
Dit kan telefonisch met Wil Pardon (voorzitter) op 0165-543864 of met Yvonne de Hoog (penningmeester) op 0165-202577, of per e-mail via wandelen@thor-roosendaal.nl.
N.B. Een Thor-wandellid dat een nieuw lid aanbrengt verdient daarmee een koffiekaart. Het nieuwe lid moet dan wél het inschrijfformulier laten ondertekenen door de voorzitter van de wandelafdeling.

 

Routebeschrijving naar het Thorhonk.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.