Trailrunning bij Thor

Wat is trailrunning?
Voor de echte fanatieke hardloper is er nu de trailrunning, de nieuwste trend op het gebied van hardlopen. Begonnen in de Verenigde Staten, lijkt het ook in Nederland steeds meer aan te slaan. Je rent op onverharde wandelpaden – trails – door de natuur. Het liefst met hoogteverschil. Onderweg kom je hindernissen tegen als krappe bochten en laaghangende takken. De ene keer loop je door mul zand, dan weer door hoog gras of over de hei. Zo zoek je steeds meer de uitdaging op. Het gaat bij trailrunning niet zozeer om de snelheid, maar meer om het gevoel.

Programma 2019
Dit jaar is er voor het eerst een apart trailrunprogramma voor het C/D/E-niveau. Voor deze niveaus is er een 3-tal trainingen gepland gevolgd door een regiorun. In de planning van 2019 zijn er voor het A/B/C-niveau geen trainingen meer maar wel 5 regioruns in het programma opgenomen. De gemiddelde snelheid voor het A/B/C-niveau is 6 min/km en voor het C/D/E-niveau 7 min/km. Tot de gemiddelde snelheid horen echter niet de herstelpauzes. Voor alle trainingsdata en regioruns van dit jaar, klik hier. (Let op: De Regio Run in het Grenspark als afsluiting van serie trailtrainingen voor C/D/E wordt verzet van 27 april naar 18 mei 2019!!! We vertrekken dan om 9.00 uur vanuit het kerkplein in Huijbergen voor een afwisselende run van 10 of 12 km over single tracks, bospaden en heuveltjes in het Grenspark en een stukje Brabantse Wal, tempo 8km/u met tussenstops. Tempo wordt aan de groep aangepast, dus aarzel niet om aan te sluiten. De regiorun staat onder leiding van de trainers Jos Oonincx en Cor van Nispen.)

Verdere organisatorische zaken
Aan de trainingen kunnen zowel leden als niet-leden van Thor deelnemen. Voor Thorleden is de trailtraining gratis. Niet-leden betalen € 2,00. Voor alle regioruns betalen zowel leden als niet-leden van THOR € 2,00 aan de dienstdoende trainer. De trainers dit jaar zijn: Cor van Nispen, Ad van Hees en Jos Ooninckx (FOOTPRINT). Voor het goed kunnen uitvoeren van het trailrunprogramma heeft THOR samenwerking gezocht met FOOTPRINT. Bij voorkeur meld je je aan voor zowel trainingen als de regioruns via het volgende email-adres: trailtraining@thor-roosendaal.nl. Coördinator trailrunning van THOR, Cor van Nispen, zal de belangstellenden tevoren ook de precieze locaties van de regioruns via de mail toesturen. Via zijn email-adres kunnen alle belangstellenden ook nadere informatie over de trainingen en regioruns opvragen.

 

Reacties gesloten