Recreatiesport: Cursussen

Recreatie trainingOpstartcursus Hardlopen 2021
EXTRA UITVOERING: Verstandig beginnen met hardlopen.

ROOSENDAAL – Atletiek- en recreatiesportvereniging THOR begint, na een onderbreking van 1,5 jaar als gevolg van coronabeperkingen, op woensdag 15 september a.s.– voor de 28e keer! – met de opstartcursus hardlopen. Een uitgelezen kans voor diegene die, na een vervelende coronaperiode, in beweging willen komen en kennis willen maken met het recreatieve hardlopen. Vooral beginnende lopers worden nogal eens geconfronteerd met aanloopblessures, die voornamelijk ontstaan door een te snelle en te langdurige belasting van spieren en gewrichten. Juist deze opstartcursus heeft zijn kracht bewezen door de volgende kenmerken; rustig, opbouwend en blessurepreventief. Omdat hardlopen bij THOR veelal recreatief en groepsgewijs gebeurt zal ook het aspect gezelligheid voldoende aan bod komen.

Het betreft een speciale editie waarbij we ons speciaal richten op mensen die als gevolg van de coronabeperkingen in hun activiteiten zijn beperkt en die nu hun conditie weer willen opbouwen. Mede daarom is het aantal deelnemers vooraf beperkt tot 40. Er wordt twaalf weken lang met 2 trainingen per week getraind en de cursus wordt begin december afgesloten met een afsluitingsloop van 6 km. Na afloop kunnen deelnemers aansluiten bij reguliere loopgroepen van THOR.
Mede door de vele jaren ervaring met beginnende lopers, de professionele en medische begeleiding tijdens de trainingen en de uitstekende faciliteiten bij THOR zoals kleedruimtes, douches en kantine is deze opstartcursus inmiddels een begrip geworden in Roosendaal en omstreken.
Alhoewel het lopen zelf de kern van deze cursus is zal er ook veel achtergrondinformatie gegeven worden over zaken als kleding, schoenen, voeding, blessurepreventie, etc. De informatie zal door deskundigen gepresenteerd worden en tevens in een handig naslagwerk uitgereikt worden.

De trainingen worden gehouden op woensdagavond (start 19.15 uur) en zondagochtend (start 09.00 uur).
Naast de uitgebreide informatie over deze cursus op de website www.thor-roosendaal.nl zal er op vrijdag 3 september as. om 19:00 uur een informatieavond in het Thorhonk op sportpark Vierhoeven georganiseerd worden. Belangstellenden zijn vrij om binnen te lopen en aanvullende informatie te vragen.
De cursuskosten bedragen € 85,- Voor leden van THOR bedraagt de cursusprijs € 50,-
Vanwege het beperkte aantal deelnemers is vooraf inschrijven noodzakelijk. Belangstellenden kunnen een Inschrijfformulier en Machtigingsformulier aanvragen op: opstartcursus@thor-roosendaal.nl Telefonisch aanvragen kan ook: 06-27510378.
Beide formulieren moeten ingevuld worden opgestuurd naar of afgegeven op: Paulusdonk 14, 4707 TA Roosendaal. Na ontvangst hiervan is de inschrijving definitief. We hanteren het principe “wie het eerst komt, wie het eerst maalt“. Vol is vol!

Overige cursussen

Regelmatig organiseren we trainerscursussen en reanimatietrainingen voor onze trainers en zijn er bijscholingen voor kaderleden. Via mail houden we iedereen op de hoogte hiervan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.