Trailrunning bij Thor

Wat is trailrunning?
Voor de echte fanatieke hardloper is er nu de trailrunning, de nieuwste trend op het gebied van hardlopen. Begonnen in de Verenigde Staten, lijkt het ook in Nederland steeds meer aan te slaan. Je rent op onverharde wandelpaden – trails – door de natuur. Het liefst met hoogteverschil. Onderweg kom je hindernissen tegen als krappe bochten en laaghangende takken. De ene keer loop je door mul zand, dan weer door hoog gras. Zo zoek je steeds meer de uitdaging op. Het gaat bij trailrunning niet zozeer om de snelheid, maar meer om het gevoel.

Waar bestaat de pilot uit?
De Afdeling Recreatie van Thor heeft de trailrundeskundigen Jos Oonincx en Tonny van Eekelen bereid gevonden om samen met de Thortrainers Aad van Wijngaarden, Ad van Hees en Cor van Nispen in het najaar van 2017 vier trailtrainingen te geven. Jos Oonincx en Tonny van Eekelen vervullen hierbij voornamelijk de rol als coach. Elke training heeft een thema gekregen en duurt maximaal 2 uur. Vooralsnog is de doelgroep bij deze trainingen de niveaus A/B/C van de trainingssessies van de hardlopers recreanten. Deelnemers aan deze trainingen moeten 6 minuten per kilometer kunnen lopen. Dat hoeft niet de hele training lang want onderweg wordt er ook regelmatig gestopt om allerlei oefeningen te doen. Bij een succesvolle pilot wordt bekeken of in het vervolg, in 2018, ook voor de D/E niveaus trailruntrainingen kunnen worden georganiseerd.

Wanneer?

Voor alle trainingsdata van dit jaar, klik hier.

Waar?
Alle trainingen beginnen vanuit het Thorhonk en zullen de Rucphense heide als voornaamste oefenterrein hebben.

Verdere organisatorische zaken
Aan de trainingen kunnen zowel leden als niet-leden van Thor deelnemen. Voor Thorleden is de trailtraining gratis. Niet-leden betalen € 3,00. Als lid van Thor hoef je je tevoren niet te melden of in te schrijven. Je sluit je simpel aan bij de trailtrainingsgroep, zoals je je ook aansluit bij de A/B/C–groepen tijdens de reguliere trainingssessies. Ben je geen lid van Thor dan meld je je bij voorkeur aan via het volgende email-adres: trailtraining@thor-roosendaal.nl. Via dit adres kunnen alle belangstellenden ook nadere informatie over de pilot en de trainingen opvragen.

Reacties gesloten