Werpafstanden tijdens de Pinksterwedstrijd in Hulst een succes

Door atletiekvereniging R.K.H.A.V (Rooms Katholiek Hulsterse Atletiek Vereniging) wordt sinds 1957 de Pinksterwedstrijden in Hulst georganiseerd, zo ook dit jaar. Aan de Zeeuws-Vlaamse wedstrijd deden 2de pinksterdag bijna 200 atleten mee, waaronder 12 atleten van THOR (5 pupillen, 5 junioren en 2 masters). Ondanks de harde wind werden er op de Piet Vonck Atletiekbaan mooie prestaties neergezet.

Bij de C-pupillen was het Lisa Blom die 1ste werd bij de meerkamp en 3de op de 600 meter. Met een mooie prestatie van 15,81 met het vortexwerpen nam zij direct een voorsprong op andere atleten in haar categorie.

Bij de A-pupillen eerstejaars werd ook knap gepresteerd. Zo werd Meike Terhell  1ste bij de meerkamp en had ze een persoonlijke record bij het hoogspringen (1.10). Ook Ian Hassselton viel in de prijzen bij de meerkamp, hij behaalde op 5 punten verschil met de nummer 1 een mooie 2de plek. Op het onderdeel  1000 meter werd hij 5de maar haalde hij wel een PR  (4.00,38) wat erg knap is met de fikse wind die er was. 

Bij de A-pupillen tweedejaars ging Thomas Blom er met de winst vandoor en werd 1ste bij de meerkamp. Hij behaalde geen PR maar kwam met kogelstoten (8,26) wel heel dichtbij. Alejandro Martinez werd 7de en kwam ook met het kogelstoten dichtbij zijn PR.

Ook bij de junioren werden mooie prestatie behaald onder de THOR-atleten. Bij de D- junioren 1ste jaar was het  Annelin van den Biggelaar die op alle drie de ingeschreven onderdelen 1ste werd.  Waarbij een PR werd behaald bij het kogelstoten (11,76).  Thijs Verschuren werd op alle ingeschreven onderdelen 2de en ook hij behaalde een PR met kogel (7,64).

Bij de D-junioren tweedejaars werd Mayte Martinez 4de op de ingeschreven onderdelen maar ook zij behaalde een PR met een werpnummer. Ditmaal het speerwerpen met een afstand van 18,57.  Eline Terhell werd 5de bij het kogelstoten maar behaalde een PR met het verspringen (3,49).

Bij de C-junioren deed Marit Verschuren mee.  Zij werd respectievelijk 1ste en 2de op de onderdelen en ook zij behaalde een PR met verspringen (4,45) maar helaas met een ongeldige windmeting . Ze evenaarde haar PR met kogel (10,16) wat erg knap is.

Het leuke aan deze wedstrijd is dat op hetzelfde moment als de jeugd ook de masters in actie kwamen. Floris Terhell deed mee met de 1500 meter. Deze race ging bijzonder hard en Floris liep een tijd van 4:54,06. Ook Monique Snuverink deed mee op de onderdelen ver en de 100 meter sprint en liep de sprint in een tijd van 16,48.

Het was een lange dag,  maar vooral een leuke dag waarbij er vele categorieën in actie zijn gekomen. Hopelijk gaan er volgend jaar nog meer atleten vanuit THOR mee naar de pinksterwedstrijden te Hulst.