THOR Roosendaal sterk op Brabantse kampioenschappen voor teams.

Op zaterdag 17 september was het zo ver, de finale voor de sterkste pupillen-teams van Brabant. De wedstrijd werd georganiseerd door atletiekvereniging Achilles in Etten- Leur. In maar liefst 3 categorieën wist THOR Roosendaal eerste te worden van regio West-Brabant en daarmee plaatsten deze teams zich voor het Brabants Kampioenschap.

 

 

Bij de A-pupillen was het vuurwerk, vanaf minuut één werden de 7 nummers die we die dag af moesten werken één voor één binnen gehengeld. Van de 7 onderdelen werden er 6 gewonnen door deze ploeg. Hierdoor was er dan ook maar een plek voor dit team: kampioen van Brabant.

Bij de B-pupillen was het een zeer spannende strijd tot aan het laatste onderdeel. Het team presteerde erg goed op de estafette race en de 40m horden. Maar ook met het band slingeren deed het team het voortreffelijk. Als laatste onderdeel moest er een 4 minuten duurloop afgewerkt worden, waar de atleten zoveel mogelijk meters moesten rennen. Helaas kwamen de B-pupillen aan het eind van de dag 11 punten tekort. Hierdoor eindigde de ploeg als tweede, wat een fantastisch mooie prestatie is.

De jongste atleten (C- en mini pupillen) kwamen ook erg goed voor de dag. Op de hele meerkamp werden veel punten verdient en voornamelijk werden er goede prestaties neergezet op de duurloop en de 40m horden. Het leverde het team dan ook een fantastische zilveren beker op!

De prestaties van de atleten: Uitslagen BK teams 2022