THOR-masters succesvol op NK Masters 2023

Het Nederlands Kampioenschap Atletiek Masters werd van 30 juni t/m 2 juli gehouden in Harderwijk bij de atletiekvereniging Athlos. Onder de ruim 600 deelnemers aan dit NK waren 4 THOR-masters en zij waren bijzonder succesvol op hun onderdelen.

Yvonne van Arendonk - Swaans (categorie V55) werd bij het kogelstoten Nederlands kampioen. Het was een spannende strijd met 3 atleten die over de 10 m stootten. Maar de afstand van 10,77 m, in haar eerste poging, bleek de beste en was goed voor een gouden medaille. Ook bij het discuswerpen was Yvonne succesvol. Daar eindigde ze op de derde plaats met een afstand van 27,69 m.

In de categorie V40 was Yvette Altenberg actief bij het speerwerpen. In haar 5de poging wierp ze de speer naar een afstand van 31,64 m. Deze afstand was goed voor tweede plaats en dus een zilveren medaille.

Bij de mannen in de categorie M50 waren Norman van Mook en Erik de Haan actief op de onderdelen kogelstoten, discuswerpen en gewichtwerpen. Bij het kogelstoten en discuswerpen was er een behoorlijke strijd tussen Erik en Norman. Erik viel bij deze onderdelen helaas net buiten de prijzen. Norman bereikte bij het discuswerpen een derde plaats met een worp van 42,20 m. Bij het kogelstoten ging het nog beter, met een afstand van 13,91 m verdiende hij een zilveren medaille.

Erik was ook nog actief bij het gewichtwerpen. Op dit onderdeel was er voor Erik een podiumplaats. Met een afstand van 13,80 eindigde Erik op een derde plaats.

De uitslagen zijn te vinden op Atletiek.nu: Uitslagen NK Atletiek Masters