THOR Masters succesvol op het NK

(Een verregend weekend misschien..... maar niet voor de THOR masters.)

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei vonden dit jaar de Nederlandse atletiekkampioenschappen voor Master atleten plaats in Hilversum. THOR neemt traditiegetrouw met een behoorlijk aantal kansrijke atleten deel aan deze wedstrijd. Atleten vanaf 35 jarige leeftijd, verdeeld in leeftijdsklassen van steeds 5 jaar, kunnen zich daar meten met leeftijdsgenoten in diverse disciplines van de atletieksport. Naast een uiterst belangrijke wedstrijd voor serieuze atleten die al jaren met hun sport bezig zijn, is het voor deze sporters ook gewoon weer een gezellig weerzien met concurrenten.

Bij de vrouwen behoren Monique Snuverink en Yvonne van Arendonk al jaren tot de Nederlandse masters top in hun respectievelijke disciplines. Dit jaren bereikten ze weer een aantal podiumplaatsen. Yvonne uitkomende in de categorie 55+, werd eerste bij het kogelstoten en tweede op het onderdeel discuswerpen. Monique eveneens (cat 55+) behaalde zilver bij hoogspringen.

De groep mannen bestond uit; Norman van Mook, Erik de Haan, Wim Jongeneelen en Sietse Maat. Norman en Erik zijn de categorie 50+ krachtpatsers, ze namen deel aan diverse werponderdelen. Norman werd tweede en Erik derde bij het onderdeel kogelstoten. Bij het discuswerpen werd het tweetal respectievelijk derde en vierde. Erik behaalde ook nog een derde plaats bij het onderdeel kogelslingeren. Hij  deed bovendien mee aan een minder bekend onderdeel, het zgn gewichtwerpen, waarbij hij de tweede plaats veroverde.Gewichtwerpen lijkt overgenomen uit de Highland Games, waar een dergelijk onderdeel al jaren bestaat. Tot nu toe is het niet geprogrammeerd op officiële wedstrijden in Nederland, maar daar is nu verandering in gekomen.

Sietse Maat (woonachtig in Willemstad) is sinds een tijdje weer actief bij zijn oude liefde, THOR. Hij maakt onderdeel uit van de wedstrijdloopgoep van Hans van der Horst, vanwege zijn specifieke onderdelen (800 en 1500 meter) hanteert hij ook eigen trainingsschema’s. In de categorie 60+ legde hij op de 1500 meter beslag op de derde plaats, de 800 meter leverde hem een vierde plaats op.

Wim Jongeneelen is sprinter (cat. 65+) hij nam deel aan de 100 en 400 meter wedstrijden. Helaas bereikte hij dit jaar geen podiumplaats, hij werd op beide afstanden vierde. 

THOR kan dus weer terugkijken op een prima NK masters,wij feliciteren alle atleten hartelijk met de door hen behaalde resultaten.

Jack Gelens

De prestaties staan op Atletiek.nu: Uitslagen NK Masters 2024