THOR-atleten actief op het NK indoor bij Omnisport Apeldoorn.

Tijdens de eerste 2 weekenden van februari kwamen er diverse THOR-atleten in actie bij diverse onderdelen op het NK indoor in de hal van Omnisport te Apeldoorn. Voor de meesten die aan de looponderdelen mee deden was het de eerste kennismaking met een oval atletiekbaan wat weer net wat andere vaardigheden met zich meebracht aangezien de baan 200m is en je veelvuldig schuin in de bochten hangt.

Yvonne van Arendonk startte zaterdag 3 februari als eerste bij het kogelstoten masters V55.
Gedurende de wedstrijd verbeterde zij zichzelf diverse malen bij haar pogingen maar bewaarde haar beste poging met een afstand van 10,73m tot het eind. Het leverde haar met afstand de overwinning in haar klasse op.

Michael de Wolf kwam het gehele weekend in actie bij de diverse loop/sprint onderdelen bij de masters M50. Niet direct gekomen als medaillekandidaat maar wie weet wat er mogelijk is als zijn pr's flink worden verbeterd en de concurrentie steken laat vallen.
Op zaterdag werd er begonnen met de 60m serie. Zijn heat werd diverse malen afgeschoten en helaas leverde hem een DQ op. Protest bij de hoofdscheidsrechter leverde na het bestuderen van VAR beelden van de start en analyse van de gemeten reactiesnelheid ( regel 0,1s , gemeten 0,08)  geen resultaat op. Opvallend was wel het grote aantal valse starten tijdens alle 60m heats en ook door valse meldingen vanuit niet bezette banen waarbij het leek alsof de apparatuur zeer scherp stond afgesteld ( ruim 25 herstarts).
Zelf ook enigszins op scherp gezet ging de 400m serie voorspoedig en leverde dit een pr op van 1:07,70 met als eindranking plek 7.
Met een uurtje herstel volgde de 3 km. Hij koos ervoor om hard van start te gaan en de achtervolgingsgroep daardoor uit elkaar te laten slaan . Na een snelle 1e km bleken de andere achtervolgers nog een extra versnelling in de benen te hebben en streden uiteindelijk verder voor de medailles. Michael trok echter goed door in zijn eigen tempo en finishte met een pr van 11:52,26 op plek 5.
Na een volgend herstelmoment eindigde hij dag 1 op de 800m . De snelheid zat er nog steeds in. Nadat de podiumkandidaten als snel vertrokken waren leek er nog even zicht op plek 4. Dit lukte net niet na een laatste versnelling van de concurrentie maar leverde wel plek5 en een pr van 2:40,57 op.

Op zondag 4/2 waren er wederom diverse THOR-atleten actief.
Als eerste kwam Michael voor zijn 200m serie op de baan na de hele morgen bezig te zijn geweest om de spieren weer enigszins soepel te krijgen na de eerdere inspanningen. Dit ging buitengewoon goed en leverde met 28,88s en plek 6 een ruime pr verbetering op. Kort na de middag kwam hij voor zijn laatste onderdeel in actie bij de 1500m. De medailles waren al snel uitzicht maar uiteindelijk volgde een gewonnen eindsprint plek 4 op in wederom een dik pr van 5:20,84.

Sietse Maat kwam even later in actie op de 3000m in de klasse masters M60.
Weggegaan op een schema van 11:45 dook hij ruim onder zijn doelstelling. In een strak tempo bleef hij lange tijd zicht houden op plek 3 maar greep hij uiteindelijk net naast de medailles. Het leverde een nieuwe pr van 11:15,40 op en eind plek 4.

Norman van Mook en Erik de Haan kwamen later op zondag 4/2 in actie bij het kogelstoten masters M50. Norman stootte bij zijn eerste poging al direct 13,75m waarmee hij voor de prijzen ging meedoen. Later verbeterde hij zich bij poging 3 nog verder naar 13,80m . Het leverde hem een zeer mooie 2e eindplek op het NK op.
Erik eindigde met een uitstekende 2e poging van 12,31m met plek 4 net naast het podium. Hij had de pech dat zijn andere pogingen de toets der goedkeuring helaas niet konden doorstaan, wie weet wat er anders nog mogelijk was geweest.

Op zaterdag 11/2 streden diverse senioren voor de medailles. Aangezien hier vanwege het grote deelnemersveld een voorselectie vanuit de atletiekunie had plaats gevonden was niet iedere THOR ingeschrevene hier op basis van eerdere prestaties voor uitgenodigd.
Roman Roks ging als eerste van start in zijn 60m serie. Hij wist dat hij ver boven zichzelf moesten uitstijgen om door de sterk bezette series te komen. Roman voldeed aan die opdracht bij mannen U20 door met een tijd van 7,84s een nieuwe scherp pr te lopen. Helaas was het net niet genoeg om de series te overleven in al dit sprintgeweld en eindigde op plek 37.
Later op de dag kwam hij op de 400m nogmaals in actie en liep hier een supersnelle tijd van 55'19 en eindplek 20.
Ook Jamie van Steen startte zijn NK bij mannen U20 op de 400m en sprintte naar een eveneens  supersnelle tijd van 56,10 min. Hij bleef daarmee net boven zijn pr en leverde eindplek 23 op. Helaas was het voor beiden net niet genoeg om de series te overleven.

Later op de middag kwam Jamie ook op de 800m in actie en verbeterde zijn pr ruimschoots naar 2:07,18. Helaas was het net niet voldoende om op basis van tijd via een hot seat mee te schuiven naar de volgende ronde en eindigde hij op plek 13.

Luanna Vergeer ging tegen de avond van start in haar 1500m serie. Vanuit de vorige serie op deze afstand wist ze al dat ze een tijd nodig had van ruim onder de 5 minuten en ze vertrouwde erop dat dit mogelijk moest zijn op basis van eerder gelopen prestaties. De eerste rondes verliepen prima en Luanna controleerde de wedstrijd vanuit de groep. Na enkele rondes verhoogden 3 atletes het tempo en lieten de rest van de groep achter zich. Luanna strandde uiteindelijk op een 7e plek in haar serie met een uitstekende tijd van 5:11,50.