Prijzen op de Nationale D-Spelen in het Olympisch stadion

In Amsterdam werden op zondag 10 september de Nationale D-Spelen atletiek gehouden. Op deze bijzonder warme dag kwamen er vijf THOR-atleten in actie. Bij de meisjes D-Junioren (onder 13) namen Annelin van den Biggelaar en Bente Brouwers deel aan het onderdeel polsstokhoogspringen. Annelin behaalde met haar sprong van 2,50 m een prachtige eerste plaats en verbrak daarmee haar eigen clubrecord van 2,40 m. Bente brouwers haalde met haar 2,10 m een mooie tweede plaats.

Verder kwam Annelin nog uit op het kogelstoten, waar zij ook de eerste plaats bemachtigde met een stoot van 11,39 m. Bente kwam ook nog uit op de 60m hordenlopen. Zij wist daar de halve finale te halen met een tijd van 11,85 sec, helaas net tekort voor de finale.

Bij de jongens kwam Thijs Verschuren in actie op het onderdeel discuswerpen. Hij behaalde een 6e plek met een worp van 19,90m, en bij het speerwerpen werd hij 9e met een worp van 23,42m.

Verder deden er nog twee jongens mee in de categorie D-junioren onder 14 jaar. Luuk Kosten pakte een mooie 8e plaats in de finale bij het kogelstoten met 9,58m en bij het discuswerpen wierp hij de discus naar 22,51 m, wat goed was voor plek 11. Bart van der Stelt kwam in actie bij het speerwerpen: hij wierp de speer naar 26,23 m en daarmee naar de 16e plek.