Nationale A-games een succes

Op 21 mei 2023 werden de Nationale A-Games in Soest gehouden. Negen A-pupillen reisden af naar Soest om het daar tegen de sterkste atleten van Nederland op te nemen, én met succes!

De Nationale A-Games zijn de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor A-Pupillen. Sinds 2013 organiseert AV Pijnenburg jaarlijks in het Hemelvaartweekend de Nationale A-Games. Zo’n 300 enthousiaste atleten laten ieder jaar zien wat ze kunnen en leven toe naar het moment waarop zij zich onderling op hun favoriete onderdelen kunnen bewijzen!

In de voorrondes proberen de atleten hun beste prestatie neer te zetten om daarmee een finaleplaats binnen te halen. De top 3 van de finale ontvangt een prachtige prijs tijdens de prijsuitreiking aan het einde van de dag. Vanuit THOR bereikten aardig wat atleten de finale en enkele vielen zelfs in de prijzen!

Bij de meisjes sleepte Feline Broekema de derde prijs binnen bij het kogelstoten met 7,70 meter. Lolo Bolsius wist bij het verspringen in de finale te komen en werd daar 8e met mooie sprong van 3,50 meter.

Bij de jongens A-pupillen eerstejaars waren er nog meer successen geboekt. Ian Hasselton en Vic Gerdes kwamen beide uit in de finale bij het verspringen en eindigden respectievelijk op de 4e en 7e plaats. En bij het hoogspringen kwamen ze zelfs op het podium terecht met een gedeelde 2e plaats: beide sprongen 1,20 meter hoog. Daarnaast werd Vic 2e in de finale 60 meter horden met een tijd van 10,75 sec. Dat zijn dus heel wat mooie bekers voor in de kast ;-)

Bij de jongens A-pupillen tweedejaars werd ook heel knap gepresteerd. Zowel Thomas Blom als Sebastiaan van den Biggelaar bereikten de finale bij het Vortexwerpen. Ze zetten hier een fantastische prestatie weg (respectievelijk 37,87 meter en 39,21 meter), maar helaas was dit net niet genoeg voor een podiumplek. Sebastiaan haalde ook bij het verspringen en 60 meter horden de finale. Bij het hordenlopen eindigde hij net op de 4e plek, maar met een hele snelle tijd van 10,33 sec.

Het was een lange maar zonnige en mooie dag en hopelijk kunnen we volgend jaar weer rekenen op een mooie groep atleten voor in Soest!