Midsummer Games

De Midsummer Games 2023 is een baanwedstrijd die afgelopen zaterdag 2 september bij THOR werd gehouden. Zo'n 120 atleten in de categorie U14 t/m Masters zijn vol enthousiasme bezig geweest op de verschillende loop-, spring- en werponderdelen die op het programma stonden.

Atleten vanuit alle richtingen en natuurlijk een flink aantal THOR-atleten waren naar sportpark Vierhoven gekomen om onder een lekker zonnetje goed te presteren op hun favouriete onderdelen. Er zijn een behoorlijk aantal PR's gesneuveld, op alle onderdelen en bij zowel de meisjes/vrouwen als jongens/mannen. Ook zijn er 4 baanrecords gesneuveld. Bij de junioren jongens heeft Finn van Zomeren (THOR) het baanrecord bij het speerwerpen verbeterd met zijn worp van 49,93 m. Op de 3000m waren er baanrecords voor Neeltje Lodiers (THOR, senioren) met een tijd van 11:04,26 en voor Sophie van Gurp (ARV Achilles, U18) met een tijd van 11:08,99.

Het vierde baanrecord kwam op naam van Ryan Janssen van Scorpio. Ryan is Nederlands kampioen bij het speerwerpen en heeft onlangs meegedaan het het EK voor junioren in Jerusalem. Ryan wierp de speer in zijn 3 poging naar een afstand van 70,11 m. Een nieuw PR en ook een nieuw baanrecord. De vele toeschouwers, waaronder veel jonge atleten, hebben genoten van het speerwerpen door deze jonge talentvolle atleet.

Verder was Wim Jongeneelen (M65) ook weer goed op dreef. Op de 200m snelde Wim naar een tijd van 30,65 s, een verbetering van het clubrecord uit 2009.

Onderstaande foto's geven een impressie van de wedstrijd.
Meer foto's zijn te vinden in dit album: Midsummer Games (Wilco Verwijmeren)

De resultaten zijn te vinden op Atletiek.nu: Uitslagen Midsummer Games

midsummer_games_2023_08.jpg