Medailles op Brabants Kampioenschap Pupillen Individueel - 2023

Medailles voor THOR-atleten op  de Brabantse Kampioenschap pupillen individueel.

In atletiekstadion De Kuip in Uden organiseerde atletiekvereniging De Keien het Brabantse Kampioenschap voor pupillen. De beste atleten van de provincie in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar streden voor de meerkamptitel. THOR was sterk vertegenwoordigd met 16 pupillen en maar liefst 7 van deze pupillen vielen in de prijzen.

Op de prachtige altletiekaccommodatie te Uden deden in totaal 176 atleetjes mee.  In verband met het warme weer had de organisatie maatregelen genomen zoals extra lange pauzes tussen de onderdelen.  Hierdoor konden de kinderen lekker in de schaduw op de tribune uitrusten.

De atleten van THOR deden het bijzonder goed, zo werd bij de A-pupillen jongens Thomas Blom 1ste met een puntentotaal van 458 punten. Sebastiaan van den Biggelaar werd in die categorie 2de. Ook bij de meisjes A-pupillen ging de eerste plaats naar een THOR atleet: Feline Broekema met een puntentoaal  van  416punten. Bij de C-pupillen deed Lisa Blom haar broer na en ging ook zij met de 1ste plek er vandoor. Saar Gillesen haalde een mooie derde plek met een PR op beide werponderdelen. Bij de mini pupillen werd Erik van den Biggelaar 1ste en zijn tweelingbroer Pieter werd 3de.

Verder kwamen bij de A-pupillen jongens Ian Hasselton (8ste), Thijmen van den Bergh (15de), Florian Bruins (17de), Vic Gerdes (21ste) en Jack de Wolf Quinonez in actie.

Bij de A-pupillen meisjes haalde Lotte van den Biggelaar net geen podiumplaats, zij werd 4de. Meike Terhell werd 13de en Lolo Bolsius werd 27ste. Beide waren blij met hun prestaties, omdat zij beiden maar liefst vier nieuwe PR's hadden gehaald.

Zara Suijkerbuijk was de enige B-pupil van Thor en zij werd 15de.

Na alle inspanningen van de atleten konden ze na alle onderdelen nog meedoen aan een ludiek sponzen spel om af te koelen.

Alle resultaten zijn de vinden op Atletiek.nu: Uitslagen Brabants Kampioenschap Pupillen 2023