Drie THOR-atleten in de prijzen op de Brabantse kampioenschappen.

Op zaterdag 10 september werden de individuele Brabantse kampioenschappen voor pupillen georganiseerd door atletiekvereniging AV Generaal Michaelis te Best. Tien THOR-atleten reisden af naar Best om mee te strijden voor de titel kampioen van Brabant.

Bij de A-Pupillen meisjes pakte Annelin van den Biggelaar de gouden titel met een ruime voorsprong. Ze moest het opnemen tegen 38 atleten. Van de zes onderdelen won ze er maar liefst vijf. Ze blonk uit op het onderdeel Vortex- werpen met een nieuw persoonlijk record van 40 meter.

Meike Terhell kwam goed voor de dag bij de B-Pupillen meisjes. Meike werd 3e in haar categorie. Meike pakte de winst op twee onderdelen: de 40 meter sprint met een knappe tijd van 6.8 seconden en 1 meter bij het hoogspringen.

Bij de C-Pupillen meisjes bemachtigde Lisa Blom de zilveren medaille. Ze scoorde goed bij het Vortex-werpen met een afstand van 12,50 meter en sprintte 40 meter in 8,3 seconden.

Sebastiaan van den Biggelaar en Thomas Blom scoorden een respectievelijk zesde en zevende plaats bij de A-pupillen Jongens. Wat een knappe prestatie was aangezien ze eerste jaars pupillen zijn. Dat beloofd wat voor volgend jaar.

Daarnaast deden Ian Hasselton, Vic Gerdes en Jeck de Wolf Quinonez mee bij de Jongens B-pupillen. Zij eindigden respectievelijk op de 8e, 10e en 21e plaats. Bij de meisjes A-pupillen werd Lillie Gerdes 16e. En Lolo Bolsius pakte de 6e plaats bij de meisjes pupillen-B.

Prestaties van de pupillen staan op Atletiek.nu: Uitslag BK Pupillen 2022