Competitie senioren vrouwen - wedstrijd 3

De derde en laatste competitiewedstrijd senioren vrouwen (3de divisie) werd gehouden in Zevenbergen. De 6 atleten van het THOR-vrouwenteam waren actief op 9 onderdelen, waaronder het minder gangbare kogelslingeren en de 4x400m estafette.

Er stond een enorme wind in Zevenbergen, met name op het laatste rechte stuk voor de finish was het enorm lastig voor de atleten op de looponderdelen. Het leek wel of ze tegen een muur aanliepen als ze daar aankwamen. Maar dat weerhield onze atleten niet om alles te geven en zo goed mogelijk te presteren.

De dag begon met kogelslingeren. Romy van Rijswijk wilde vandaag een nieuw PR werpen en dat is gelukt. In de eerste poging slingerde Romy de kogel naar een afstand van 20,71 m en dat is een verbetering van haar PR. Naast dit onderdeel deed Romy ook nog mee aan het verspringen en 100m sprint. Zij verving Amy Hasselton op deze onderdelen. Amy moest zich helaas geblesseerd afmelden voor deze wedstrijd.

In de middag moesten de andere atleten aan de bak. Eva van Mook was actief bij het kogelstoten en de 200m. Nicky van Wezel en Nienke Voorheijen op de 400m, Iris Voorheijen bij het hoogspringen en Neeltje Lodiers op de 1500m. Neeltje liep op de 1500m naar een nieuw PR van 5:07,04.

Deze laatste 4 atleten liepen als afsluiting van de dag de 4x400m estafette. Voor Neeltje en Nicky was dat eerste keer dat ze zo'n estafette liepen. Altijd spannend, maar het ging goed.

In de derde divisie senioren vrouwen deden dit jaar 69 teams mee. Het team van THOR is in het landelijk klassement op plaats 25 geëindigd. Een mooie prestatie.

De uitslagen van onze THOR-atleten zijn hier te vinden: Uitslagen competitiewedstrijd 3 derde divisie

Impressie van de wedstrijd: