Competitie Senioren Vrouwen - Wedstrijd 2

De tweede competitiewedstrijd voor de senioren vrouwen. De ploeg gaat proberen een paar plaatsen te stijgen in het landelijk klassement 3e divisie. In de 3e divsie zijn 70 ploegen actief, THOR staat op plaats 25.

Het begint goed op de atletiekbaan van AV'40 in Delft. Op het eerste onderdeel, de 800m, lopen zowel Nicky als Iris een nieuw PR. Bij Nicky gaan er 7 seconden af en bij Iris ruim 3 seconden. Bij het hoogspringen (Nienke) en de 100m (Marit) zijn de prestaties in de buurt van het persoonlijk record, dus daar kan de ploeg tevreden mee zijn. Amy is na lange tijd weer actief op 2 werpnummers, kogelstoten en speerwerpen. Amy was tevreden, de resultaten waren goed. Bij het kogelstoten zelfs 3 pogingen over de 11m. Nicky en Iris liepen na de 800m ook nog een 400m. Voor beide atleten leverde dat weer een PR op. Hinkstapspringen blijft een lastig onderdeel, ook voor Marit. Vandaag liep het niet echt lekker, maar toch een sprong over de 9m wat de nodige punten opleverde. Aan het eind van de dag zijn er dan nog 3 loopnummers over. De 200m (Veerle), de 3000m (Neeltje) en de 4x100m (Iris, Nienke, Veerle, Nicky). Veerle ging als speer weg bij de start van de 200m, de bocht door naar het rechte stuk. Dat laatste deel ging wat lastiger, maar ze finishte in een tijd dat even boven haar PR was. In de 3000m race kwam Neeltje al gauw op de 3e plaats te lopen en dat heeft ze de hele race volgehouden. Het was weer een heel andere race dan in wedstrijd 1. Ze finishte in een mooie tijd, zeker gezien de omstandigheden en het raceverloop. Een spannend onderdeel is de 4x100m, gaat het wisselen goed, laat ik het stokje niet vallen. De meer ervaren estafettelopers Iris, Nienke en Veerle hebben daar niet zo'n last van. Voor Nicky was het de eerste keer, dus er was wel enige spanning. Maar het ging goed.

Met een puntentotaal van 6340 punten eindigde de ploeg op plaats 5 in de poule en staat de ploeg nu op plaats 20 in het landelijk klassement.

Alle resultaten staan hier: Uitslagen THOR 

Een impressie van de wedstrijd: