Amy Hasselton 4de op de NK Meerkamp indoor

In de maand februari vinden in Apeldoorn de verschillende Nederlandse Kampioenschappen atletiek plaats. Het NK Meerkamp Indoor werd het afgelopen weekend (5 en 6 februari) gehouden. THOR-atlete Amy Hasselton (Vsen) heeft op dat NK een fraaie 4de plaats behaald.

De meerkamp indoor betekent voor de vrouwen 5 onderdelen op één dag. Een druk programma dus met de onderdelen de 60m horden, hoogspringen, kogelstoten, verspringen en de 800m.

Na eerst wat oponthoud voor de start van de 60m horden, begon de dag toch goed. Met een prima tijd van 8,99 s begon Amy de meerkamp goed. Hierna stond al snel het tweede onderdeel op het programma, het hoogspringen. Dit onderdeel verliep wat moeizaam, uiteindelijk behaalde ze een hoogte van 1,63 m.

Niet heel tevreden en met wat teleurstelling was het toch klaarmaken voor het derde onderdeel, het kogelstoten. Bij dit onderdeel behaalde ze een mooie afstand van 11,49 m, maar een paar centimeter onder haar persoonlijk record. Het een na laatste onderdeel, het verspringen, ging ook niet zoals gewenst. Met een afstand van 5,45 m zat ze ver onder haar persoonlijk record en heeft ze wat belangrijke punten laten liggen.

Voor het laatste onderdeel, de 800m, had ze toch nog uitzicht op een derde plaats. Helaas had dat net niet zo mogen zijn. Na een 800m met een tijd van 2.20.18 minuten was de einduitslag een 4de plaats met een puntentotaal van 3817 punten. Net geen persoonlijk record.

Amy heeft in het weekend van 18 februari het NK indoor senioren op het programma staan. Daarna zal de focus op het outdoor seizoen liggen om daar mooie prestaties te behalen.