Kom kennis maken met nordic walking

 

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde leefstijl en daar hoort bewegen bij. Zes sportverenigingen in West-Brabant onderstrepen dat Nordic Walking een bij uitstek gezonde sport is. Voor de volgende kernwaarden zetten wij ons als verenigingen in:

  • Zorgen voor een gezonde leefstijl door te bewegen en daardoor bij te dragen aan het voorkomen van beperkingen.
  • Genieten van de buitenlucht en van de natuur.
  • In groepsverband gaan we samen de uitdaging aan om ons te houden aan die goede leefstijl waarbij ook volop aandacht is voor gezelligheid.
  • Nordic Walking is voor jong en oud: iedereen is welkom en kan de uitdaging aangaan.

Samen staan we sterker!

Vandaar dat we als Nordic Walking-verenigingen samenwerken. We wisselen ervaringen uit en leren van elkaar. Jaarlijks organiseren we gezamenlijk een open dag. Een andere afspraak is dat we elkaar uitnodigen voor evenementen. Hiermee bieden we onze leden meer variatie in een andere omgeving.

Nordic Walking: van oorsprong een Scandinavische sport

Nordic Walking komt uit Finland en wordt daar in de zomermaanden gebruikt als vervanging en training voor langlaufen. De sport is ook populair bij onze oosterburen. Nordic Walking is rond de eeuwwisseling in Nederland geïntroduceerd door fysiotherapeuten die de meerwaarde er van inzagen.

Kom van de bank af en ga bewegen!

Wij dagen je uit om eens kennis te komen maken met deze energieke sport. Door het lopen met poles (=stokken) train je je lichaam intensief. Bij een juiste techniek gebruik je 90% van je spieren. Goed voor je lijf dus. En het is heerlijk om samen in de buitenlucht te sporten. Nordic Walking is eenvoudig te leren. Een korte cursus voldoet om de techniek onder de knie te krijgen. Wil je meer weten? Klik hieronder op de naam van de sportvereniging voor de contactgegevens.

 

Achilles
Concordialaan 206
4871 ZD  Etten-Leur

AVO’83
Albanoweg 5
4731 VG  Oudenbosch

Stichting Nordic Walking De Baronie
Breda

Spado
Beukenlaan 16
4624 AE  Bergen op Zoom

Spiridon
Vijf Eiken 6
5121 RG  Rijen

THOR
Nispenseweg 5
4707 RA  Roosendaal

Reacties gesloten