CORONA: versoepelingen vanaf woensdag 19 mei 2021

.

Woensdag 19 mei zijn diverse versoepelingen van kracht geworden.

Wat betekenen die versoepelingen voor THOR?

.

Terrassen

Volgens de Rijksoverheid mogen terrassen van sportclubs open van 06.00 tot 20.00 uur. Voor THOR betekent dit dat op woensdag-, zaterdag- en zondagochtend het terras open mag, alsook op dinsdag- en donderdag-middag. ’s Avonds is het terras gesloten.

Maak plaats voor elkaar indien je al wat gedronken hebt en er komt een groep mensen terug van hun training, zodat er ook voor hen een mogelijkheid is om een kopje koffie te drinken.

De regels:

  • 50 personen op terras met inachtname van 1,5 m afstand
  • 2 personen aan 1 tafeltje
  • 1,5 m afstand houden
  • niet zelf drinken halen, maar drankjes worden op terras uitgeserveerd.
  • een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. Door je vooraf in te schrijven voor de training wordt hieraan voldaan

Dat wordt dus nog ‘n hele uitdaging om iedereen die dat wil de gelegenheid te geven om gebruik te maken van het terras. Bovendien moeten we voldoende barvrijwilligers bereid hebben om terras te lopen. Maar we gaan ons uiterste best doen. Van 19 mei tm 26 mei gaan we bij wijze van proef het terras openen. Afhankelijk van de bevindingen besluiten we of we het terras na die tijd ook zullen openstellen. Dat hangt dus af van de mate waarin iedereen zich aan de regels houdt en of we voldoende barvrijwilligers hebben.

Binnen sporten

Dat mag dus weer, maar…..groepslessen blijven voorlopig verboden. Je mag wel met maximaal 30 mensen totaal in een ruimte op 1,5 meter sporten, maar alleen in duo’s en dus niet in een groepsles. Voor kinderen/jongeren tot 18 jaar zijn groepslessen binnen wél toegestaan. Voorlopig kunnen onze (ouderen) gymgroepen dus niet terug de zalen in. Nu wordt het steeds beter weer (als het goed is), dus sporten in de gezonde buitenlucht blijft voorlopig een prima alternatief.

’t Witte honk

Trainen in ’t Witte honk is onder voorwaarden ook weer toegestaan.

Buiten sporten in groepsverband

De maximale groepsgrootte voor personen vanaf 27 jaar gaat naar 30 personen. Maar, wij adviseren om maximaal 20 personen per loopgroep  te hanteren. Het wordt anders bijna onmogelijk om de basisregel van 1,5 meter afstand aan te houden.

Verzamelen

Verzamelen graag OP AFSTAND. Dus niet alle mensen van een afdeling bij elkaar, maar per groep en op afstand.

Jeu de boules

Voor de jeu de boules-leden van THOR betekenen de versoepelingen dat ze met totaal 30 mensen tegelijk mogen boulen, verdeeld over de boulesbanen. Kom svp niet te vroeg, zodat het tijdens het wisselen van de twee blokken niet te druk wordt.

Inschrijven

Het blijft verplicht om je in te schrijven voor elke training, zodat we weten hoeveel mensen er komen sporten. Bovendien kunnen we je dan ook snel informeren indien er tijdens de training iemand uit je groep achteraf besmet blijkt te zijn.

Door in te schrijven verklaar je bij coronaklachten niet aan de training deel te nemen

In dit kader benadrukken we nogmaals dat het belangrijk is om het ons te melden indien je positief getest bent op corona en vooraf deelgenomen hebt aan een training.

De melding kun je doen door:  (deze info komt in de nieuwsbrief)

Alle meldingen blijven anoniem. D.w.z. dat we nooit de identiteit prijsgeven van degene die besmet blijkt te zijn.

.

Corona Management Team (CMT)

Fred Zacht en Yvonne Langen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.