Mars Rondom Roosendaal

Mars Rondom Roosendaal

Mars Rondom Roosendaal

 

Inschrijven
Inschrijven voor deze prachtige tocht kan via deze link: inschrijven Mars Rondom Roosendaal.
N.B. Deelnemers t/m 12 jaar gratis.

 

Tochtbeschrijving 
De routes lopen door het Dal van de Molenbeek en over de grens met België. Het dal van Molenbeek is een natuurgebied langs de oevers van de Watermolenbeek. Het gebied meet 120 ha en is gelegen tussen Roosendaal en Nispen. Het gebied bestaat uit vochtige beemden langs de Watermolenbeek. Kenmerkend zijn de slootjes, oude drinkpoelen, natte weilanden en de vele knotwilgen. Er is een grote verscheidenheid aan plantengroei die thuishoren in een drassig landschap. Vogelspotters worden hier vaak verrast door een ijsvogel, aalscholver of buizerd. Al wandelend over het Molenbeekpad kunt u tevens genieten van fraaie vergezichten.

U wandelt tevens door het kerkdorp Nispen (1157) waar U in rustpost Tivoli een fijne rustplek vindt .Na de eerste rustpost lopen alle routes volgens het wandelknooppuntennetwerk.

De route van de 40 km loopt langs de grens. Na de rustpost De Gaerde lopen de routes door de bossen van de Wouwse plantage. Via de rustpost De Nieuwe Drenck gaat de route verder via het dorp Wouwse Plantage (hier begroet de Houthakker U door even zijn hoed af te nemen) naar De Bergspil. Dit wijkhuis ligt nu in een geheel gerenoveerd winkelcentrum. Daarna keer je terug naar het THOR-honk.

De route van de 28 km loopt via de Gaerde door de bossen om via De Spil in het dorp Wouwse Plantage en de Bergspil weer in het THOR-honk te arriveren.

De route van de 23 km loopt via de bossen naar De Spil om daarna via De Bergspil weer de finish te komen. 

Ook de routes van de 16 km en 12 km zijn de moeite waard; zij lopen via uitgestrekte vergezichten en/of langs het mooie Watermolenbeekpad. 

De routes bestaan uit verharde wegen en onverharde paden. 

 

Bezoekers Informatie
De start- finishlocatie is vanuit het THOR-honk op Sportpark Vierhoeven. Er is een ruime parkeervoorziening. Volg de borden ‘MARS’ die verwijzen naar de start.

Bij terugkomst trakteren wij u op een kop soep. THOR-leden krijgen bij de start weer een koffiebon.

Deelnemers t/m 12 jaar gratis.

 

Routebeschrijving naar het THOR-honk
Aanrijden via Willem Dreesweg/Turfvaartsestraat, daarna op de kruising linksaf naar Sportpark Vierhoeven. 
Parkeren op het grote parkeerterrein.
Volg wandelend de bordjes 'overige verenigingen'. De atletiekbaan en het THOR-honk bevinden zich helemaal aan het eind van deze dienstenweg.